Gastric Bypass operation del 1..

Hej igen.. Nu var det ett tag sen .. Igen..
Fick en kommentar på min blogg för någon dag sedan utav någon som var anonym. Lite synd tycker jag. Men jag har mina aningar vem det kan vara..
Iallafall ville denna personen att jag skulle skriva om min operation..
Och jag har tänkt på vad jag egentligen vill få med i min berättelse!

Som ni säkert förstår med rubriken har jag genomgått en gastrik bypass operation. Detta gjorde jag den 8/1-2013.
Den 10/12-2012 var jag på informationsmöte ang en sådan här operation. Jag hade bestämt mig sedan innan för att det var vad jag ville göra (trots att verken syskon eller deras respektive) var på min sida..
Dagen efter, alltså den 11/12 ringer dom från sjukhuset och berättar att jag fått en op-tid.
När man ska genomgå en sådan här operation måste du gå på flytande kost i några veckor innan operation, detta är gör att du ska gå ner ett visst antal kg innan samt att fettet runt levern ska minska.
I mitt fall skulle jag gå ner 5kg och med hjälp av mycket motion, vatten och naturdiets färdigblandade shaker gick jag ner 5,3kg på 2 veckor.

Efter min operation, som är en titthålsoperation, hade jag väldigt ont i magen efter all gas de fyller än med. Gasen fylls man med, då det är lättare för kirurgerna att se under själva operationen. Jag har fem ärr efter själva titthålen, 4 på magen och ett nästan mellan brösten.

När jag kom upp på uppvaket så tog det ca 15 minuter innan jag kvickna till, och då slet jag av mig syrgasmasken. Den var ju jobbig att ha där. Och ju snabbare man är på benen desto bättre. Så sagt och gjort så skulle jag gå på toa 45min efter jag kommit upp på uppvaket. Även om jag knappt kunde gå och fick ha 2 st sköterskor vid sidan om mig, fall i fall benen inte skulle bära mig.

Dagen efter operation fick jag åka hem, och utan problem gick jag upp för trapporna (ni vet, 3e våningen utan hiss). I efterhand förstår jag inte hur jag orkade.
Nu skulle jag fortsätta med flyttade kost i en vecka. Ni vet, vatten, juice, vatten, fil, soppa etc. Jag orkade i 5 dagar, sedan var jag så grymt sugen på ägg!
Så dagen efter bestod frukosten av ett 1/2 kokt ägg och lite kaviar.
Där efter skulle vi köra purékost i 2 veckor. Och nä, det är inte alls så farligt som det låter, det du kan mosa med en gaffel + knäckebröd får du äta. Så inga problem med andra ord. Så kan säga att potatismos & mosad potatis åt jag var & varannan dag.

Idag har 2 månader sedan operationen gått, och 3 månader sedan jag var på infomöte och träffade läkaren. Så på 3 månader har jag lyckats tappa 20kg & 20cm i midjan. Och är super glad/lycklig. Jag har både mycket mer ork och energi.
Jag anser inte att denna operation är något fusk, utan som många andra så ser jag detta som ett hjälpmedel till oss/dom som lider utav fetma/sjuklig fetma.
För nej, det är inte så lätt att tänka om och ändra sina matvanor. Detta är ett beroende precis som cigaretter, snus, alkohol, socker etc. Många måste ha hjälp för att komma bort ifrån sitt beroende, oavsett vad beroendet är för något!!!
Visst låter dom orden så hemskt!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Vemtror du det var som fråga:)?
Fresten var är det du tränar? Kan du rekomendera något ställe?

2013-03-20 @ 19:18:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0